Consiliul Județean Dâmbovița organizează la Târgoviște prima ediție a Festivalului Laura Stoica

Prima ediție a Festivalului Laura Stoica va avea loc în perioada 7-8 octombrie, la Târgoviște, în cadrul evenimentul fiind programate un concurs de interpretare și concerte tribut, se arată într-un comunicat dat publicității de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

”Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, promovează valorile autentice și încearcă să mențină vie amintirea unor personalități care au scris istorie în domeniul artistic. Este și cazul iubitei interprete de muzică ușoară, Laura Stoica, personalitate multivalentă, a cărei voce s-a remarcat atât pe scenele din țară, cât și din străinătate. Astfel, în perioada 7-8 octombrie 2017, la Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, împreună cu Fundația Laura Stoica organizează prima ediție a Festivalului — concurs Național Laura Stoica”, se arată în comunicat.

Concursul va avea loc sâmbătă seara, în Amfiteatrul Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște, începând cu ora 18,00. Seara se va încheia cu un recital susținut de Zoia Alecu. Festivitatea de premiere va avea loc duminică seara, de la ora 18,00, la Teatrul ”Tony Bulandra”, unde vor susține concerte Luminița Anghel și trupa Krypton. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

”Sperăm ca această ediție să fie începutul unui eveniment care să devină tradiție, reușind în acest fel să înlesnim accesul tinerilor soliști la scena muzicii ușoare românești”, se mai arată în comunicatul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Laura Stoica  s-a născut la Alba Iulia, la 10 octombrie 1967. A copilărit la Târgoviște, unde s-a înscris la Școala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986. Ulterior, a participat la toate concursurile muzicale organizate în țară pentru tinerele talente. A debutat ca solistă în 1987, la Festivalul de Muzică Ușoară Amara, unde a obținut locul II la secțiunea interpretare. În 1990, la Festivalul de la Mamaia, a cucerit juriul și publicul cu melodia „Dă, Doamne, cântec”, compusă de Viorel Gavrilă, și a obținut marele trofeu.

În seara de 9 martie 2006, Laura Stoica și-a pierdut viața într-un accident rutier, în timp ce se întorcea de la Urziceni, unde susținuse un concert.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here