Comună fără primar și fără consiliu local în județul Brașov. Secretarul a fost ales președinte de secție de votare

comună fără primar

Localitatea Augustin din județul Brașov este o comună fără primar, fără viceprimar și fără consiliu local, iar secretarul Primăriei a preluat atribuțiile de primar.

Colac peste pupăză, secretarul a fost ales prin tragere la sorţi din patru experţi pentru a îndeplini funcţia de preşedinte la o secţie de votare.

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, a spus că nu ştie dacă este un caz de incompatibilitate, însă este de părere că ar trebui solicitată retragerea ei din funcţie. Prefectul judeţului Braşov a prezentat situaţia din comuna Augustin în şedinţa organizată joi la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru referendumul din weekend.

Vicepreşedintele AEP a spus că nu ştie dacă este vorba despre incompatibilitate în acest caz, cu toate că un primar nu poate fi preşedinte de secţie de votare, însă este de părere că secretarul Primăriei ar trebui să fie înlocuit, în condiţiile în care a preluat practic atribuţiile acestuia.

„E o situaţie pe care trebuie să o gestioneze autoritatea locală şi prefectul. Nu ştiu dacă e incompatibilitate, pentru că nu-mi dau seama ce atribuţii are în momentul de faţă ca înlocuitor al primarului. Nu ştiu dacă există o incompatibilitate. Dacă era doar secretar de Primărie, ceea ce şi este, nu există o incompatibilitate cu funcţia de preşedinte de secţie de votare. (…) Cred că ar trebui să fie solicitată înlocuirea pentru că are alte atribuţii, are responsabilitatea organizării referendumului pe toata locaţia”, a explicat Marian Muhuleţ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here