Comisia Europeană a anunțat semnarea unui contract pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat marți semnarea unui contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer.

„Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri. Și mâine autorizăm un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum”, spune președinte Comisiei Europene, potrivit Digi 24.

Ursula von der Leyen a făcut însă apel la populație să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului până când vaccinul va fie disponibil.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here