Cluj Napoca: procurorii DNA au prelungit controlul judiciar pentru viceprimarul Anna Horvath

Procurorii DNA au decis prelungirea controlului judiciar în cazul viceprimarului municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath, acuzată de trafic de influenţă.

„DNA a emis o ordonanţă de prelungire a controlului judiciar asupra mea, inclusiv a obligaţiei de a nu exercita calitatea de viceprimar. În cursul zilei de joi voi contesta această decizie, urmând ca instanţa să pronunţe soluţia definitivă. În aceste 60 de zile au fost audiaţi toţi martorii, faza de urmărire penală apropiindu-se de sfârşit. De aceea consider că invocarea bunei desfăşurări a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu mă lăsa să îmi continui munca. În această perioadă am stat cu toată deschiderea la dispoziţia organelor competente, cum voi sta, firesc, şi în continuare”, a scris Anna Horvath într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

Viceprimarul a precizat că ancheta DNA nu a început din cauza vreunui denunţ, ci pe baza interpretării unor interceptări făcute începând cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea sa pe baza unui mandat de siguranţă naţională.

”În această situaţie am o singură opţiune: trebuie să cred în dorinţa de aflare a adevărului, caz în care îmi voi putea dovedi nevinovăţia. Regret, în schimb, nespus de rău, că printr-o asemenea decizie cei care au încredere în mine şi a căror reprezentare mi-am asumat-o vor fi dezamăgiţi de aceste circumstanţe nedorite”, a mai spus Anna Horvath.

Aceasta este cercetată sub control judiciar de DNA Cluj pentru trafic de influenţă, după ce, pe 10 octombrie, procurorii au făcut percheziţii la Primăria Cluj-Napoca şi la domiciliul său, suspectând nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here