CJ Brașov cere Guvernului 40 de milioane de euro pentru finalizarea aeroportului

Consiliul Judeţean Braşov va solicita Guvernului alocarea sumei de 40 de milioane de euro de la bugetul de stat pe anul 2016 pentru continuarea lucrărilor la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav.

aeroport brasov ghimbav„Consiliul Judeţean, la recomandarea domnului prefect Mihai Mohaci, printr-o scrisoare oficială, o să solicite ca în bugetul de stat pe anul viitor să fie prinsă suma de 40 de milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Este o scrisoare oficială pe care o vom înainta Secretariatului General al Guvernului şi probabil că o să redactăm câte o copie pe care să o trimitem Ministerului de Finanţe şi Ministerului Dezvoltării Regionale. De asemenea, o să formalizăm cu Primăria Braşov un parteneriat public-public, pentru că nu contează dacă ne vom asocia formal sau nu, acest obiectiv, (…) aeroportul, va ajunge oricum în patrimoniul municipalităţii”, a declarat preşedintele interimar al instituţiei, Claudiu Coman, informează Agerpres.

El a afirmat că, după finalizarea suprafeţelor de mişcare, „singura variantă rămâne scoaterea la licitaţie publică” a lucrărilor care rămân de efectuat. „După ce terminăm suprafeţele de mişcare, vor fi discuţii pentru obţinerea din nou a avizelor pentru lucrările de desecare a pârâului Besălcin de lângă aeroport, lucrări pentru alimentarea cu apă, canalizare, partea energetică, unde costurile ajung la trei milioane de euro. După aceea, singura variantă valabilă rămâne scoaterea la licitaţie publică internaţională şi concesionarea a ceea ce mai rămâne de făcut la aeroport, precum şi operarea acestuia”, a adăugat Claudiu Coman.

Până în prezent, la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav s-a construit pista, în lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri, care a fost inaugurată în toamna anului 2014, cu fonduri din bugetul Consiliului Judeţean. Suprafaţa totală pe care se construieşte viitorul aeroport, care se află în imediat apropiere a IAR Ghimbav, este de 209 hectare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here