Cinci magazine Lidl din Iaşi, oprite temporar de ANPC din cauza neregulilor găsite

Șarpele din supermarket
Șarpele din supermarket

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar funcţionarea a cinci supermarketuri Lidl din Iaşi.

Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 98.000 de lei, în urma găsirii mai multor nereguli. Printre cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC au fost: comercializarea unor legume şi fructe depreciate, modificate organoleptic, în amestec de calibre diferite, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate cu acumulări de praf, rugină, condens şi resturi alimentare, folosirea unor spaţii de depozitare neigienizate cu poliţele şi paviment murdare. Inspectorii au mai găsit condiţii igienice necorespunzătoare la congelatorul de materii prime, produse de panificaţie şi patiserie congelate, potrivit g4media.ro.

Au fost verificate cinci supermarketuri Lidl din municipiul reşedinţă de judeţ, pentru neregulile constatate privind respectarea legislaţiei în domeniul drepturilor consumatorilor comisarii ieşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale: amenzi în valoare de 98.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre magazine, propunere pentru închiderea temporară a 3 magazine, pentru o perioadă de până la 6 luni, propunere pentru închiderea temporară a unuia dintre magazine, pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here