Cel mai mare bazin legumicol din țară va avea rețea de apă și canalizare. Investiție de 19,5 milioane de euro

Veste bună pentru legumicultorii din comuna Matca, județul Galați. Localitatea va avea rețea de apă și canalizare, în urma unui proiect cu fonduri europene. Cu o populație de peste 12.000 de oameni, Matca este singura mare localitate din județ care nu este conectată în prezent la o astfel de infrastructură.

“În acest moment, în județul Galați se derulează o investiție de amploare, de aproximativ 180 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare în 21 de localități. Cu o populație de peste 12.000 de oameni, Matca este singura mare localitate din județ care nu este în prezent conectată la o astfel de infrastructură. Asta după ce în trecut s-a retras dintr-un proiect cu fonduri europene pe apă şi canalizare. Noul proiect, care vine în completarea investiției de amploare ce se implementează acum, se referă la realizarea a 100 de km de reţea de apă şi canalizare în Matca și la schimbarea mai multor magistrale de alimentare cu apă a municipiului Galați. Este vorba de peste 18 km de conducte mari care aduc apa de la punctul de captare Salcia Liești și de la Priza Dunării”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Până în acest moment, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea întregii documentații tehnice, în valoare de 3,9 milioane de lei.

“La sfârșitul anului viitor, după ce se vor finaliza toate studiile tehnice, vom demara licitația pentru începerea lucrărilor. Pentru acest proiect avem deja certitudinea că vom obține fondurile necesare. Conform estimărilor, valoarea investiției de la Matca este de aproximativ 19,5 milioane de euro, iar investiția pentru magistralele de apă este de aproximativ 23 de milioane de euro”, a declarat Gelu Stan, directorul general Apă Canal S.A.

În prezent, în județul Galați se implementează un proiect de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare în 21 de localități. Investiția prevede realizarea a 249 de km de reţea de apă potabilă, 535 de km de reţea de canalizare,  stații de epurare,  foraje și staţii de tratare a apei. Investiția este realizată în proporție de 50%.

Drumul care tranzitează cel mai important bazin legumicol al ţării, modernizat cu fonduri europene

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.