Cel mai circulat drum din Galati, modernizat după 50 de ani. Are piste de biciclete și panouri fotovoltaice/Galerie foto

Unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi, cu o lungime de 30,7 kilometri, a fost modernizat pentru prima dată în ultimii 50 de ani. Valoarea totală a investiţiei este de 74 de milioane de lei, fonduri europene obținute de Consiliul Județean.

Drumul DJ 242 are o lungime de 30,7 kilometri și traversează localităţile Folteşti- Măstăcani-Chiraftei –Fârţăneşti –Viile-Umbrăreşti- Târgu Bujor-Vârlezi.  În cadrul proiectului s-au realizat: 14 poduri reabilitate, pod nou la Folteşti, 133 de podeţe noi, 878 de căi de acces, trotuare în interiorul localităţilor – 26.201 mp, piste de biciclete – 3,56 km. De asemenea au fost realizate ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului, geocelule pentru stabilitatea terenului, opt staţii pentru transportul public de persoane, marcaje rutiere şi parapeţi de protecţie, 805 indicatoare rutiere, 23 treceri de pietoni semnalizate,10 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice. (VIDEO AICI)

„Unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene, care leagă DN26 (Galaţi –Murgeni) de DN24D (Galaţi – Bârlad), a fost modernizat complet pe toată lungimea lui. Este principala arteră de circulaţie folosită de conducătorii auto pentru a ajunge în oraşul Târgu Bujor. Este pentru prima oară de la realizarea acestui drum când se intervine cu lucrări ample de modernizare. S-a consolidat fundaţia drumului, au fost reabilitate nu mai puţin de 15 poduri, au fost înlocuite toate podeţele de pe traseul drumului, s-au construit sisteme de colectare a apelor pluviale şi s-au amenajat piste de biciclete, staţii de autobuz şi trotuare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În acest moment, în judeţul Galaţi sunt în plin proces de modernizare alţi aproape 100 de km de drum.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here