Galerie foto/Cei șase români de pe nava Diamond Princess, duși în carantină într-un loc secret

Cei șase români de pe nava Diamond Princess, duși în carantină
Cei șase români de pe nava Diamond Princess, duși în carantină

Românii care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul lunii în portul japonez Yokohama, din cauza epidemiei de coronavirus, au ajuns în țară. Ei au fost aduși cu un avion militar și vor fi ținuți, timp de două săptămâni, în carantină într-un loc secret.

Românii au fost testați medical la plecarea din Tokyo, pe aeroport, iar rezultatele la coronavirus sunt negative.

„O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, 22 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru aducerea în țară a șase cetățeni români repatriați din Japonia. Cei șase cetățeni au fost transportați din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București. Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecția personalului și a tehnicii, obligatorii în astfel de situații.”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

„Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanții MAE.

Cetatenii romani vor sta in carantina, intr-un loc secret

Noul coronavirus. Cum se manifestă și cum poate fi prevenită infecția

În total, la bordul pachebotului s-au aflat 17 cetățeni români: doi pasageri și 15 membri ai echipajului. De asemenea, cei români de la bordul Diamond Princess care sunt infectați cu coronavirus au rămas în continuare spitalizați în Japonia.

Codițiile în care vor fi ținuți în carantină cei șase români

Cei șase românii repatriați sâmbătă vor rămâne 14 zile în carantină.

„Fiecare va avea încăperea lui, cu grupul sanitar propriu cu tot. În momentul în care apare vreo problemă gen febră, simptomatologie care să atragă atenția că poate devine pozitiv pentru coronavirus, atunci se repeta analizele și este trimis la spital dacă acest lucru se confirmă. Dacă în 14 zile nu apare nimic, înainte de plecare sunt testați și pleacă acasă dacă la 14 zile nu se pozitivizează analizele”, a explicat la Digi24 secretarul de stat pentru situații de urgență, Raed Arafat.  

La bordul vasului de croazieră Diamond Princess au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus apărut în China. Doi dintre ei au murit.

MAE: Primul român infectat cu coronavirus

Spații de carantină pentru coronavirus la un liceu din Galați

sursa foto: Ministerul Apararii Nationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here