Cazinoul Constanța va fi consolidat pe gratis. Primarul Decebal Făgădău a anunțat când încep lucrările

Cazinoul Constanța va fi consolidat

Cazinoul Constanța va fi consolidat, a anunțat luni primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, care a precizat că lucrările de punere în siguranţă vor începe pe data de 22 octombrie şi vor fi încheiate până de Ziua Dobrogei, adică 14 noiembrie.

Edilul a precizat că lucrările respective vor fi realizate de o firmă în baza unui parteneriat public-privat şi nu va implica niciun fel de cost din partea Primăriei.

Decebal Făgădău a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă că a fost obţinut avizul de la Ministerul Culturii pentru realizarea acestor lucrări. “Lucrările de punere în siguranţă, lucrările de primă urgenţă vor începe pe data de 22 octombrie. Lucrările vor fi realizate într-un parteneriat încheiat între municipiul Constanţa şi o companie. Municipiul a emis autorizaţia de construire, de fapt, pachet certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru lucrări de primă urgenţă. Am obţinut avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări”, a afirmat edilul.

El a precizat că printre lucrările care vor fi realizate cu acest prilej se numără înlocuirea geamurilor sparte, curăţarea jgheanurilor, demontarea candelabrelor, hidroizolarea teraselor. Decebal Făgădău a afirmat că lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului nu generează costuri pentru municipalitate. Întrebat care este profitul companiei respective, primarul a răspuns: “Un câştig de imagine”.

El a menţionat că aceste lucrări vor fi finalizate până la Ziua Dobrogei, adică 14 noiembrie. “După ce am făcut o mulţime de conferinţe pe subiectul Cazino,  mai multe companii s-au arătat interesate să sprijine acest efort de punere în siguranţă al Cazinoului. Una dintre aceste companii ne-a făcut o ofertă concretă. Avem un contract de parteneriat între municipalitate şi această companie, noi acordăm tot sprijinul, autorizaţii, grupul de lucru local, specialiştii samd, iar compania va face aceste lucrări până de Ziua Dobrogei”, a explicat Decebal Făgădău.

Cazinoul Constanța va fi consolidat

Primarul a anunţat că, în cadrul campaniei SOS Cazino, lansată în vară de organizatorii Festivalului Neversea, s-au strâns aproximativ 25.000 de euro, bani care vor fi folosiţi la elementele de protecţie exterioară ale monumentului. “Una peste alta vorbim de aproximativ 25.000 de euro. Banii aceştia îi vom folosi după ce ne vom sfătui cu Compania Naţională de Investiţii la elementele de protecţie exterioară. Deci pe măsură ce Compania Naţională de Investiţii va finaliza licitaţia în acel moment oraşul se va ocupa să împrejmuiască într-un mod atractiv, într-un corespunzător astfel încât nouă să nu lipsească Cazinoul”, a mai spus Făgădău.

Primarul a afirmat că, în prezent, Compania Naţională de Investiţii este în procedură de actualizare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru Cazinou, după care urmează lansarea unei noi licitaţii pentru reabilitarea monumentului. Făgădău speră ca lucrările pentru restaurarea Cazinoului să înceapă până în 2020.

Cazinoul a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here