Câtă sare vom folosi iarna aceasta pentru deszăpezirea drumurilor din țară

Societatea Naţională a Sării va livra Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale 300.000 de tone de sare pentru deszăpezirea din această iarnă, în urma câștigării licitației organizate de administratorul drumurilor naționale.

„Societatea Naţională a Sării S.A. a participat la licitaţia desfăşurata on-line în sistemul SEAP de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. pentru contractul de furnizare sare pentru deszăpezire, necesară în campania de iarnă 2017-2018”, informează Salrom, potrivit Digi24.ro.

Contractul prevede livrarea de către SNS a unei cantități de 300.000 tone sare pentru deszăpezire către cele şapte Directii Regionale de Drumuri si Poduri (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa).

Contractul va fi semnat vineri, potrivit declarațiilor făcute de oficiali ai companiei de drumuri pentru Digi24.ro.

În decembrie 2016 un raport al Curții de Conturi reclama o situație incredibilă. Salrom vindea sarea de deszăpezire la prețuri mai mari decât cele la care o exporta.

Regia Sării a vândut Companiei de Autostrăzi sarea de iarnă la preț dublu față de export, afirma Curtea de Conturi într-un raport dedicat gestionării resurselor minerale din România. În perioada 2010-2012, Societatea Națională a Sării SA a livrat la export produsul sare pentru drumuri conform contractelor încheiate cu partenerii externi, la preţuri cuprinse între 14,5 -21 euro/tonă (preţ la poarta salinei), fără a fi acoperite costurile înregistrate, în condiţiile în care către CNADNR SA (Compania de Drumuri și Autostrăzi) livrările au fost efectuate la preţuri cuprinse între 36,76-39,36 euro/tonă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here