Câmpia Turzii. Brutărie închisă din cauza numărului mare de gândaci de bucătărie 

Brutarie
Brutarie. Sursa foto; doxologia.ro

 Activitatea unei brutării din Câmpia Turzii, județul Cluj, a fost oprită de Protecția Consumatorului după ce au fost găsiți mai mulți gândaci de bucătărie.

Aceștia erau în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare, potrivit g4media.ro.

„Din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori”, au precizat reprezentanții Protecției Consumatorului.

Echipa de control a aplicat o amendă contravențională de 20.000 lei, fiind dispusă oprirea temporară a vânzării produselor (închiderea unității), până la remedierea deficiențelor.

„În urma verificării aspectelor unei reclamații, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii, în data de 21.09.2022”, a transmis CRPC RNV Cluj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here