Brașov: Fosta fabrică de ciocolată CIBO, demolată

De câteva zile, fosta fabrică de ciocolată CIBO, prima de acest fel din Transilvania în momentul în care a fost înfiinţată în anul 1899, este demolată din temelii de proprietarii terenului, scrie portalul mytex.ro.

fabrica cibo brasovÎn 2013, compania Mondelez România, fosta Kraft Foods, a vândut terenul fostei fabrici de ciocolată retailerului german Lidl România. Aici, pe o parte a terenului, Lidl va construi un magazin. Restul proprietăţii urmează să fie vândut unei firme care doreşte să ridice un hotel cu cinci etaje.

Situată pe strada Alexandru Ioan Cuza, prima fabrica de ciocolată din Transilvania a fost înfiinţată în anul 1899. A supravieţuit primului război mondial iar din 1921 până în 1927 şi-a dublat capacitatea de producţie.

În 1922, fraţii Stollwerk din Bratislava au deschis o altă fabrică de ciocolată în oraşul Braşov. În 1954 cele două fabrici s-au unit iar societatea care a rezultat a fost numită ”Dezrobirea”. În următorii ani, fabrica îşi schimbă denumirea şi continuă să producă bomboane şi ciocolată, iar în anul 1990 devine societate pe acţiuni. În 1994 cei de la Kraft Foods investesc în Braşov şi cumpără fabrica de ciocolată. Cea mai cunoscută marcă a acestei fabrici a fost ciocolata Poiana, produsă la Braşov până în anul 2008. Acum 6 ani, Kraft a decis să închidă fabrica şi să mute producţia, odată cu marca Poiana, în Bulgaria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here