Brăilean cercetat penal pentru că a mâncat o pasăre rară. Modul incredibil în care a fost descoperit

Societatea Ornitologică Română.

Un bărbat din județul Brăila trebuie să dea explicații polițiștilor după ce în curtea sa au fost descoperite resturile unei gâște cu gât roșu, o specie protejată prin lege. Este vorba despre o gâscă cu gât roșu, o pasăre extrem de rară care este monitorizată de specialiști cu emițătoare și inele ornitologice. Se pare că gâsca protejată a fost jumulită și mâncată de brăilean, iar resturile au fost aruncate unui câine.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Societății Ornitologice Române care au descoperit resturile păsării în curtea bărbatului din comuna Victoria. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul emițătorului montat de specialiști. Aceștia spun că în decurs de o lună au pierdut trei păsări pe care le monitorizau.

„O știre care ne doare! Lună extrem de neagră pentru o specie protejată – gâsca cu gât roșu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emițător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, județul Brăila. Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date …la câine. Lângă bucăti din ea, emițătorul și inele ornitologice aplicate de specialiștii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, în care suntem parteneri. Vom reveni cu informații, pentru că alături de biologi, la Victoria se află și autoritățile române care anchetează acest caz – pentru că este un posibil caz de braconaj. Din păcate, a pierde 3 păsări din 10 cu transmițător este extrem de îngrijorător”, au anunțat cei de la Societatea Ornitologică Română.

Brăileanul ar putea plăti scump friptura de gâscă rară. Polițiștii fac cercetări și ar putea deschide dosar penal pentru braconaj.

„În jurul orei 12:00, polițistii au fost sesizați de către un comisar din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Braila, cu privire la faptul că pe raza localitatii Victoria s-ar fi comis o faptă de braconaj cinegetic.Polițistii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pe terenul unui consătean, în vârstă de 52 de ani, se aflau resturi ce provin de la o pasăre. Terenul respectiv nu este împrejmuit cu gard și în prezent este folosit pentru depozitarea hranei pentru animale. Bărbatul nu deține calitatea de vânător și nu este deținător legal de armă de vânătoare.În continuare, se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt și dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”. (IPJ Brăila)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.