Brăila: Recurs al lui Bunea Stancu în procesul în care a contestat demiterea din fruntea Consiliului Județean

condamnare pentru Gheorghe Bunea Stancu

La Tribunalul Brăila a fost înregistrat, marți, recursul lui Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, la decizia Prefecturii Brăila de a-l demite din funcție. În februarie, instanţa respinsese cererea de anulare a actului administrativ, prin care Stancu a fost revocat din funcţie.

Gheorghe Bunea Stancu
Gheorghe Bunea Stancu

Recursul a fost declarat de reclamantul Stancu la data de 30 martie 2015, cauza urmând să ajungă la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Galaţi, scrie obiectivbr.ro.

În februarie, instanţa a respins cererea de anulare a actului administrativ, emis de Prefectura Brăila, prin care Stancu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Decizia nu era însă definitivă.

Prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vîlcu, a emis, pe 26 noiembrie 2014, ordinul prin care Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost revocat din funcţie. Verdictul a fost dat după mai multe zile în care instituţia a analizat informarea din partea Agenţei Naţionale de Integritate (ANI) în privinţa grefei emise de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în dosarul „Sportul”, unde Stancu a fost găsit vinovat că a încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here