Botoșani: Primăria cumpără trăsuri pentru Centrul Vechi

Municipalitatea botoşăneană va achiziţiona două trăsuri care să fie puse la dispoziţia turiştilor care doresc să facă plimbări în Centrul Vechi, informează Monitorul de Botoșani.

trasuri botosaniProiectul se înscrie în planurile de revigorare a Centrului Istoric a municipiului Botoşani. „Vrem să achiziţionăm trăsuri cu care turiştii vor putea face plimbări. Ne gândim la un proiect integrat acolo, de a realiza pe timpul verii concerte cu Filarmonica”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul spune că metoda plimbării turiştilor cu trăsuri este aplicată în străinătate şi chiar în unele oraşe din ţară. De altfel, aceasta a fost folosită şi la Botoşani înainte de Revoluţie.

În primă fază, vor fi alocate fonduri de la bugetul local, urmând ca reprezentanţii municipalităţii să caute producători în ţară. Cel mai probabil, vor fi achiziţionate trăsuri care să amintească de atmosfera târgului medieval Botoşani. „Deocamdată vom prinde fonduri în bugetul pe anul viitor şi după aceea vom stabili şi caracteristicile trăsurilor”, a mai spus edilul.

El nu a exclus posibilitatea stabilirii unor trasee pentru trăsuri care să includă şi alte zone ale municipiului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here