Botoșani: Finanțarea lucrărilor de reparaţii după inundaţii

Guvernul a trimis Consiliului Judeţean Botoșani doar 7,5 milioane de lei din cele 18 milioane solicitate pentru lucrările de reparaţii de după inundaţiile din această vară, inforormează Monitorul de Botoșani.

inundatiiVicepreşedintele CJ Cristian Achiţei acuză faptul că banii au fost alocaţi foarte târziu și susține că trebuie găsite soluţii rapide şi legale pentru efectuarea lucrărilor propuse şi aprobate în Comisia Judeţeană pentru Situaţii de Urgenţă.

“Noi am trimis la Guvern nişte estimări făcute de comisiile trimise în teren. Noi o să încercăm în perioada imediat următoare să luăm legătura cu proiectanţi de specialitate, să facem documentaţiile pe nişte preţuri estimate clare. Sunt sigur că dacă se merge pe o estimare clară, ajungem mai jos de suma de 18 milioane de lei”, a spus Cristian Achiţei.

Potrivit acestuia, prioritare sunt peste 60 de kilometri de drumuri judeţene afectate de inundații. Constructorii vor face completări de balast și reprofilări cu autogrederul. “Mai complicată pare partea cu cele 27 de podeţe unde sunt necesare lucrări specifice, ca de exemplu betoane care nu se pot pune pe frig”, a mai declarat vicepreşedintele CJ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here