Botoșani: Apicultorii se plâng că milioane de albine au murit. Pe cine dau vina

Albine. Sursa foto: Google
Albine. Sursa foto: Google
Apicultorii din Botoșani trăiesc o dramă. Motivul îl reprezintă faptul că milioane de albine din comuna Unţeni dar şi din vecinătate au murit în ultima perioadă. Stupii sunt aproape goi . Apicultorii se plâng că au rămas fără tot ce au agonisit.

Ion Ungureanu este unul dintre apicultorii din Unţeni cu experiență. El spune că este o adevărată tragedie deoarece anul acesta va rămâne fără jumătate din cantitatea de miere estimată, potrivit reporteris.ro.

În aceeași situație sunt toţi apicultorii din zonă. Ei îi acuză pe fermierii din împrejurimi că au dat erbicide. Mai mult decât atât, fermierii sunt acuzați că le-au folosit când plantă era deja înflorită.

Ce spun apicultorii

Totul a avut loc fără să anunţe autorităţile, cum prevede legea. Dacă ar fi fost anunţaţi, spun apicultorii, ei  şi-ar fi protejat albinele. Astfel există şi pericolul producerii unor dezechilibre în mediul înconjurător.

Reprezentanţîi autorităţilor locale din Unţeni spun că au trimis deja la Bucureşti probe de la stupii respectivi. Ei vor să vadă dacă într-adevăr albinele au fost otrăvite cu substanţe de ierbicidare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here