Bolnavii din trei spitale, lăsați fără căldură și apă caldă. Explicațiile RADET

Pacienții din Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu sunt lăsați în frig și fără apă caldă, din cauza unei avarii la magistrala de termoficare. În cele trei spitale sunt internați 990 de bolnavi, majoritatea în stare gravă. 

RADET a informat joi că furnizarea agentului termic în zona Fundeni se sistează pentru un interval de maximum 24 de ore, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600.

Conducerea celor trei spitale a anunțat că a găsit soluţii de compromis pentru blocurile operatorii şi secţiile de terapie intensivă, unde căldura va fi asigurată cu aparatele de aer condiţionat şi calorifere electrice.

„Ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, se sistează furnizarea agentului termic pentru un interval de maximum 24 de ore in zona Fundeni. Cinci puncte termice si două instituții sunt afectate de această avarie. Precizăm că această magistrală ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă. Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24.00 în cartierul Aviației, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziționată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil. Magistrala are o vechime de 36 de ani. Menționăm că înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an”, a precizat RADET București.

Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24,00 în cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700.

„Tot astăzi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă – conductă Dn400, rețeaua fiind veche de 54 de ani. RADET își cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat, cu precizarea că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire și modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an”, a informat RADET.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.