Bistrița: Lucrări de reabilitare a Centrului municipal de Cultură “George Coșbuc”

Municipiul Bistriţa derulează proiectul “Reabilitarea clădirii centrului municipal de Cultură ”George Coşbuc” Bistriţa, monument istoric de categoria A”, informează Gazeta de Bistrița.

centrul cultural bistritaProiectul este finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor poli de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană. Sub-domeniul: Centre urbane”.

Proiectul se derulează până la data de 19 iulie 2015, iar valoarea totală eligibilă a acestuia este de 16 milioane de lei.

Până în momentul de față, conform municipalității, s-au realizat integral lucrările de montaj ale conductelor sistemului de ventilaţie în canalul tehnic de la demisolul clădirii, garderoba de la parter şi loja laterală sudică de la etaj au fost finisate fără a se face intervenţii la ornamente, iar în interiorul sălii de spectacole se lucrează la închiderea avanscenei.

Continuă lucrările de reparaţii capitale la instalaţiile electrice interioare, iar în exteriorul clădirii s-a finalizat reparaţia ornamentelor de tencuială, precum şi tencuirea faţadei cu terasă acoperită a cărei învelitoare de tablă este în curs de înlocuire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here