joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăBibliotecarul Avram Iancu, declarat cetățean de onoare al județului Hunedoara

Bibliotecarul Avram Iancu, declarat cetățean de onoare al județului Hunedoara

-

Bibliotecarul Avram Iancu, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a înotat 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră, a primit joi titlul de „etățean de onoare al județului Hunedoara.

Consilierii județeni au apreciat că sportivul din Petroșani a reprezentat județul Hunedoara și a contribuit astfel la promovarea și îmbunătățirea imaginii acestuia și a Văii Jiului, în particular.

La rândul său, Iancu a spus că a dorit să arate cât de importantă este România pentru el și a precizat că performanța sa poate fi considerată ca o „victorie colectivă” a românilor.

„Titlul de Cetățean de Onoare mă onorează, mai ales că vine din județul Hunedoara, un loc cu totul aparte. Aici a trăit marele Burebista, care a reușit să unifice triburile getice și a stabilit capitala la Sarmizegetusa Regia. Sunt valori care îți conferă o energie deosebită. Nu pot uita marea istorie și sunt mândru că sunt român”, a declarat Avram Iancu în fața consilierilor județeni, potrivit Agerpres.

Avram Iancu a încheiat, pe 16 septembrie, la Sulina, cursa de 2.860 de kilometri de înot pe Dunăre și a devenit astfel primul om care a străbătut fluviul de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, fără costum de protecție și fără materiale ajutătoare.

Bibliotecar de profesie, Iancu (41 de ani) și-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul ”Pilotul de pe Dunăre”, de Jules Verne. El a plecat înot de la izvoarele Dunării, din Donaueschingen, Germania, în munții Pădurea Neagră, pe data de 20 iunie, iar după 89 de zile a ajuns la Sulina, destinația propusă.

Două persoane au reușit să străbată înot Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, dar ambele au folosit costume de neopren.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...