Bărbat care vindea certificate verzi falsificate, reținut de polițiști

Un bărbat de 42 de ani, din oraşul Târgu Frumos, a fost reținut. El este cercetat într-un dosar penal de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii au descoperit mai multe certificate verzi falsificate. Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, în oraşul Târgu Frumos, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Din investigaţiile efectuate, s-a constatat faptul că în luna iunie 2021, doi bărbaţi ar fi falsificat mai multe buletine de analize COVID 19. El  le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane care s-ar fi deplasat în Marea Britanie, în scopul de a fi folosite la controalele de frontieră.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe unități de stocare informații. Cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost conduşi la audieri. Un bărbat de 42 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. El este cercetat pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit stiripesurse.ro. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here