Baia Mare: Investiție de 12 milioane de euro pentru reabilitarea stației de epurare

Primăria municipiului Baia Mare şi administraţia societăţii de utilităţi publice ”Vital” au semnat, marţi, contractul în valoare de 12 milioane de euro cu firma Veolia Water Solutions & Technologies pentru reabilitarea staţiei de epurare şi recuperare a nămolurilor rezultate din apele reziduale, informează Portalul național de administrație publică.

statie de epurareInvestiţia este finanțată cu fonduri europene alocate prin POS Mediu, prin care judeţul Maramureş a atras aproape 120 de milioane de euro în diferite investiţii de-a lungul anilor. Contractul dintre părţi prevede reabilitarea staţiei de epurare în cel mult 22 de luni din momentul semnării contractului.

”Contractul vine cu o nouă treaptă în ceea ce înseamnă epurarea apelor şi rezolvă, în parte cel puţin, problema nămolului. Bineînţeles că, pe următoarea fază de finanţare, ne dorim să implementăm o tehnologie de deshidratare, uscare a nămolului, în aşa fel încât să fie o chestiune profitabilă pentru societatea Vital, prietenoasă cu mediul, pentru municipiul Baia Mare şi pentru zonele adiacente”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Edilul a spus că odată cu intrarea în funcţiune a noii staţii de epurare va dispărea mirosul neplăcut cauzat de nămoluri.

Investiţia prevede şi achiziţionarea unei instalaţii de ultimă generaţie pentru îngroşarea mecanică a nămolurilor rezultate în urma colectării şi prelucrării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here