Bacău: Proiect de modernizare a infrastructurii rutiere

Asfaltarea în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere I. L. Caragiale – Milcov – Vadu Bistriţei a început din ambele capete, la finalul săptămânii trecute. Pe Vadu Bistriţei şi pe Milcov se poate circula deja pe un strat de umplutură, scrie Ziarul de Bacău.

asfaltare BacauProiectul de modernizare consta în amenajarea a 3,5 kilometri de carosabil, montarea de pavele pe trotuare pe o suprafață de 43.000 metri pătrați, amenajarea a 300 locuri de parcare, înlocuirea rețelelor de apă și branșamente pe o lungime de doi kilometri.

În proiect va intra și reabilitarea pasajului Milcov, unde se vor reface carosabilul și hidroizolația. Refacerea iluminatului public va include 234 de stâlpi noi de iluminat, din care 26 vor fi amplasați în parcări.

De asemenea, o altă măsură ce a fost luată aici este montarea cablurilor de utilități în pământ. Lucrarea de reabilitare a străzilor Milcov și I.L. Caragiale se face cu fonduri eruopene și este cuprinsă în strategia de modernizare a infrastructurii urbane din municipiul Bacău, parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here