Autoritățile din județul Buzău, în alertă din cauza atacurilor  urșilor

sursa foto: Google
sursa foto: Google

 Alertă în judeţul Buzău,  după ce, vineri seară, mai multe apeluri la 112 au anunţat prezenţa unor urşi în localităţile Odăile şi Lopătari. În ultimele săptămâni s-au produs trei atacuri ale urşilor asupra oamenilor. Ultima victimă se află în stare critică,  fiind internată la un spital din Braşov.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, un apel la 112 anunța prezenţa unui urs în satul Vârteju, comuna Lopătari, populaţia fiind informată prin mesaj RO-Alert,  în zonă fiind trimis un echipaj de jandarmi, fiind avertizate şi autorităţile locale, potrivit g4media.ro.

Vuneri seara alte apeluri la 112 au semnalat prezenţa unui urs în comuna Odăile, animalul sălbatic intrând prin curţile şi grădinile oamenilor, provocând stricăciuni. Locuitorii au fost anunţaţi prin mesaj RO-Alert, în zonă  venind un echipaj de jandarmi.

”În legătură cu prezenţa urşilor la Odăile, fac precizarea că întrucât Primăria Odăile nu a încheiat contract cu gestionarul fondului de vânătoare, în speţă cu AJVPS, este imposibilă acţiunea de împuşcare a ursului. Singura acţiune la care se poate recurge, din punct de vedere legal, este alungarea animalului. De asemenea, menţionez că, în acest an, Instituţia Prefectului Judeţul Buzău a transmis de două ori adrese către primării, prin care, pe de-o parte, s–a atras atenţia asupra pericolului creat de urşii din zonă, pe de altă parte, s-a punctat necesitatea ca UAT-urile să încheie contracte cu gestionării fondurilor de vânătoare. Fără aceste contracte nu se poate acţiona prin împuşcare, pe OUG 81”, a transmis prefectul judeţului Buzău, Daniel Marian Ţiclea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here