Asistentul medical, întors din Germania, nu are coronavirus

Suspiciunea de coronavirus în cazul asistentului medical din Reșița, care a avut grijă de o familie infectată cu acest virus în Munchen, a fost infirmată. Anunțul a fost făcut de Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Potrivit lui Cercel, în urma analizelor efectuate s-a constatat că bărbatul nu are infecție cu coronavirus, ci o rinită de sezon.

„Pacientul nu este infectat cu coronavirus. (…) Pacientul a avut o infecție, o rinită de sezon, pe care a contactat-o undeva”, a spus managerul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, potrivit Mediafax.

Bărbatul a lucrat ca asistent medical în Munchen și a îngrijit mai multe persoane infectate cu coronavirus. El a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu bolnavii.

Bărbatul a venit pe 7 februarie, în Reșița, la părinți lui, a vizitat-o și pe sora lui la Gărâna și a mers la schi la Semenic, în Caraș-Severin.

Un asistent medical român, întors din Germania, suspect de coronavirus

Asistentul medical a început să aibă recent febră și alte simptome specifice infecției cu coronavirus. Asistentul medical a fost trimis de la Reșița la Timișoara, unde este izolat și monitorizat.

El se află acum în carantină în spitalul din Timișoara.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical au fost plasate în carantină, ca măsură de precauție, iar familia tânărului este și ea monitorizată.

Coronavirusul a omorât peste 1000 de oameni şi a infectat 44.653 de personae.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here