Asistent medical, confirmat cu coronavirus:„Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon”

Un asistent medical de pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu a fost confirmat cu noul coronavirus. De asemenea , două infirmiere şi două asistente, se află în izolare la domiciliu. Asistentul medica acuză conducerea unității spitalicești că nu a luat măsurile ncesare de protecție. „Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materialele sunt închise la șeful de secție în vestiar”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

„Eu am venit în tură la lucru cu temperatură 37.7 şi mi-a zis asistenta şefă ca nu e temperatură. De două zile am făcut febră. Azi a venit rezultatul testului de la Bucuresti, în jurul orei 19, cu confirmare pozitiv. Toţi colegii care au fost cu mine pe tură sunt în izolare. Adică două asistente şi două infirmiere”, a declarat asistentul pentru Ora de Sibiu.

Angajatul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu acuză conducerea că nu a luat măsurile de protecţie necesare.

„Stăm câte opt ore într-un costum pentru că nu avem destule. Nu avem măști de protecție. Măștile sunt în cabinetele medicilor de gardă și în vestiare”, spune asistentul medical.

„În bătălia covid trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital. Nu să intri în contact fără să știi. (…) Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materialele sunt închise la șeful de secție în vestiar. Medicii stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți”, scrie asistentul medical pe pagina de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here