Asaltul frontierei. 19 migranți au fost prinși de poliție când încercau să treacă granița în Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat vineri nouăsprezece cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Conform unui comunicat al Poliţiei de frontieră, persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Irak, patru femei, unsprezece bărbaţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, adulţii având vârste cuprinse între  23 şi 37 de ani, iar minorii între 2 si 16 ani.

Traseul fugii

La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în localitatea Curtici, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here