Argeş: Trei primari condamnați definitiv au rămas fără mandate

Primarii din localităţile argeşene Câmpulung, Budeasa şi Albeştii de Muscel au rămas fără mandate, după ce prefectul judeţului a semnat ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen ca urmare a condamnării definitive a celor trei edili şi a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Calin Ioan Andrei
Călin Ioan Andrei, primarul orașului Câmpulung

Ordinele de demitere au fost emise după ce secretarii celor trei localităţi au întocmit referatele prin care se constată că în cazul celor trei primari instanţele de judecată au emis sentinţe penale definitive prin care li se interzice dreptul de a ocupa funcţii publice, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Prefectura Argeş, transmite Mediafax.

Astfel, au rămas fără mandate primarul oraşului Câmpulung, Călin Ioan Andrei, primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan, şi primarul comunei Albeşti de Muscel, Ion Năftănăilă.

Călin Ioan Andrei şi Ion Ştefan au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani şi opt luni de închisoare, pentru că a accesat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro în baza unor documente false.

Primarul comunei Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fraudăcu fonduri europene.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.