Argeş: Apel pentru stoparea depozitelor de deşeuri periculoase

Deputatul de Argeş Simona Bucură Oprescu a depus în Parlament o interpelare privind depozitele de deşeuri periculoase de pe teritoriul judeţului Argeş, informează bitpress.ro.

GERMANY-ENERGY-NUCLEAR-MINEInterpelarea i-a fost adresată ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi. În document se face referire la numărul mare de depozite de deşeuri periculoase din judeţul Argeș (peste 60 de societăţi au acest obiect de activitate), la intenţia unor agenţi economici de a deschide noi puncte de lucru în Argeş (precum cel de la Răteşti), la riscurile de mediu aferente manipulării, depozitării şi procesării acestor deşeuri, dar şi la impactul asupra comunităţilor locale.

Depozitele mai mari din Argeş sunt situate aproape de Piteşti, în zone cu comunităţi mari: Oarja (500 tone), Ştefăneşti (circa 1.300 tone), Bradu (300 tone), Căteasca (170 tone), Mărăcineni (100 tone). Alte depozite mai mici (cu câteva zeci de tone fiecare) sunt la Piteşti, Bradu, Başcov, Oarja şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Demersul deputatului Simona Bucură Oprescu are drept scop diminuarea riscurilor de mediu şi asupra sănătăţii populaţiei, printr-o mai mare atenţie acordată unor asemenea depozite şi prin găsirea de metode care să le reducă numărul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here