Școala de sudură deschisă la Arad în 2014, în urma unei investiții de 300.000 de euro, are prima serie de absolvenți cu diplome recunoscute în UE, însă fondatorul unității se plânge că majoritatea cursanților au renunțat pe parcurs, iar cheltuielile pentru menținerea școlii sunt prea mari, informează Mediafax.
Fondatorul Școlii de Sudură Arad, Marin Crișan, a declarat, miercuri, că din prima serie de cursanți au rămas până la final doar 12 persoane, din cele 45 înscrise, majoritatea invocând faptul că ”meseria e prea grea”.
”Astăzi au absolvit cursurile 12 persoane din 45 înscrise. Este dezamăgitor că oamenii renunță atât de ușor chiar dacă nu au un loc de muncă și nici vreo calificare. Am avut câteva persoane cărora le-am oferit gratuit cursul, pentru că sunt cazuri sociale pe care ni le-a recomandat primăria, dar nu au avut bunăvoință să învețe meseria. Majoritatea spun că e prea greu, dar cred că statul i-a învățat pe români să trăiască din ajutoare”, a fiamat Crișan.
El a mai spus că, spre deosebire de cei fără alte calificări care au renunțat, câțiva cursanți au studii superioare și au încheiat pregătirea, pentru că au dorit să se reprofileze într-o meserie bine plătită.
Cetățeanul TV