Aparatură de ultimă generație la un spital din sud estul României

Aparatura de ultima generatie la Spitalul de Urgenta din Galati
Aparatura de ultima generatie la Spitalul de Urgenta din Galati

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galați a fost dotat cu un aparat de radiologie de ultimă generaţie. Echipamentul medical achiziţionat este unul dintre cele mai moderne care există în acest moment în spitalele din România.

Aparatul de radiologie a costat 2.219.000 lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt realizate aproximativ 14.000 de investigaţii radiologice în fiecare lună.  Unitatea medicală este dotată cu şapte aparate de radiologie.  

„Calitatea imaginilor este mult mai bună, gradul de iradiere este redus semnificativ, iar dintr-o singură expunere se pot analiza radiologic mai multe părţi anatomice. Este o investiţie de peste 2,2 milioane lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Le promit gălăţenilor că vom continua şi anul acesta să dotăm cu aparatură medicală performantă spitalele pe care le are Consiliul Judeţean Galaţi în subordine”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Spitalul Județean din Galați trece prin mari transformări. Clădirea cu 9 etaje este modernizată, reabilitată, consolidată și dotată cu aparatură modernă. De asemenea, sunt modernizate Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatoriul. În curtea unității spitalicești a fost construit un centru de ultimă generație pentru bolnavii de cancer și urmează să fie finalizate o clădire cu trei etaje pentru morgă și o parcare supraetajată cu heliport, pentru elicopterul SMURD.

La finalul acestor investiții, Spitalul de Urgență din Galați va fi unul dintre cele mai moderne din țară și centru regional pentru mai multe ramuri medicale.

CITESTE SI : Investiție în sănătate: Galațiul a devenit Centru regional de Radioterapie

Operație de prelevare de organe la Spitalul Județean din Galați. O femeie în moarte cerebrală va salva mai multe vieți

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.