Aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului, la Spitalul Județean Galați

Un aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi. Este vorba despre un PET-CT de ultimă generaţie, echipament medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase.

Practic, aparatul realizează o dublă scanare a întregului corp şi poate determina exact locul şi dimensiunea tumorii.

„Este una dintre cele mai moderne tehnici care există în acest moment pentru diagnosticarea cancerului. Aparatul medical permite inclusiv diagnosticarea precoce a recidivelor și a metastazelor. În plus, medicii pot monitoriza mult mai bine eficacitatea tratamentului administrat. Este o metodă non-invazivă, cu o doză de iradiere redusă. Echipamentul medical este deja la Spitalul Judeţean, iar astăzi a fost dus în spaţiul special amenajat. În perioada următoare, specialiştii de la Bucureşti vor începe asamblarea şi calibrarea aparatului”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Spitalul Judeţean Galați se amenajează unul dintre cele mai moderne centre pentru depistarea cancerului. Investiţia totală este de aproape două milioane de euro, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

„Este esențial ca această boală să fie depistată cât mai devreme. De aceea, astăzi, lucrăm la amenajarea unui centru modern de diagnosticare a cancerului. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant, care poate depista cancerul în faze incipiente. În acest moment, doar trei sau patru spitale din ţară au în dotare un astfel de aparat medical”, a adăugat Fotea.

La Galați, anul trecut, la secția de Oncologie a Spitalului Județean au fost înregistrate 1170 de noi cazuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here