Anul școlar ar putea fi prelungit. Scenariile propuse de Ministrul Educației

Monica Anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că există două scenarii, în ceea ce privește anul școlar: anul şcolar ar urma să se termine aşa cum a fost programat iniţial, iar al doilea care prevede prelungirea cu o săptămână a anului şcolar 2019-2020. Elevii s-ar putea întoarce la școală la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranţa şi sănătatea copiilor noştri. Atunci când vom lua decizia revenirii la cursuri trebuie să luăm toate măsurile în aşa fel încât copiii să fie în siguranţă. (…) Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată şi treptată şi în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi pentru profesori în acelaşi timp”, a afirmat Anisie, miercuri seară, la Digi 24.

Anul școlar ar putea fi prelungit cu o săptămână

Întrebată dacă anul şcolar va fi prelungit cu perioada în care elevii nu au mers la cursuri, Anisie a spus că există un scenariu potrivit căruia anul şcolar ar putea fi prelungit cu o săptămână. Al doilea scenariu presupune posibilitatea ca anul şcolar să se termine aşa cum a fost programat.

„Toate acestea sunt numai scenarii, vorbim ipotetic. Alegem varianta cea mai potrivită numai în momentul în care avem certitudinea că nu expunem copiii la îmbolnăviri. Ar trebui părinţii să înţeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor noştri. (…) Toate aceste scenarii pe care Ministerul Educaţiei sunt în funcţie de ceea ce transmit specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii pentru că noi, ca profesori, nu putem lua decizii fără a ţine cont de ceea ce spun specialiştii”, a transmis ministrul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că elevii s-ar putea întoarce la școală la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

“Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a declarat Nelu Tătaru marți seară, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a anunțat când ar putea fi redeschise școlile

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here