ANM a emis noi avertizări de furtuni pentru jumătate de țară

Meteorogii au emis două noi avertizări de furtuni pentru jumătate de țară. Până mâine seară, estul și sud-estul țării se afla sub cod portocaliu. A fost emis un cod galben pentru nordul, centrul și sudul țării.

Începând de astăzi, de la ora 12.00, și până mâine seară, la ora 23:00,  vor fi ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului.

În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Va ploua abundent, vor fi descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial. Iar în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, potrivit digi24.ro.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii, potrivit meteorogilor.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

De la ora 10:00, a intrat în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar puternică.

Până marți seara, la ora 23.00, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnalana averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, potrivit avertizării meteo.

 Vremea  va fi în general instabilă până la sfârşitul săptămânii, potrivit ANM.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here