Anchetă la Spitalul Judeţean din Focşani, după moartea unei paciente

O anchetă are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani după ce femeia de 64 de ani, a murit în cursul zilei de sâmbătă.

Ea a fost plimbată de mai multe ori între spitalul judeţean şi Spitalul Municipal Adjud, din cauza unor teste COVID.

Femeia s-a prezentat pe data de 4 mai  la centrul de recuperare de la Spitalul Adjud, unde i s-a făcut test rapid pentru COVID-19. Testul a ieşit pozitiv, ea fiind trimisă la secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani. Aici, testul a fost repetat şi a ieşit negativ,  pacienta fiind  retrimisă la spitalul din Adjud, unde testarea rapidă a fost din nou pozitivă. Femeia a ajuns la SJU Focşani, unde a fost testată negativ. Ea  a fost internată într-o rezervă şi i-a fost recoltat un test RT-PCR, al cărui rezultat a ieşit ulterior pozitiv.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, femeia a fost internată în secţia de Boli Interne a SJU Focşani pe 19 aprilie, cu “şoc septic cu punct de plecare pulmonar” şi externată pe 2 mai cu tratament la domiciliu şi cu recomandarea de a se duce într-un centru pentru îngrijiri speciale şi recuperare, pentru că în luna martie aceasta suferise o intervenţie chirurgicală la şold, potrivit

“La nivelul SJU Focşani există deja o anchetă în curs care urmează să stabilească cauzele decesului, iar în momentul finalizării anchetei voi cere medicului curant şi şefului secţiei să dea declaraţii despre caz”, a declarat managerul SJU Focşani, Constantin Mândrilă.

Pacienta ar fi fost asimptomatică, motiv pentru care spitalul judeţean a dispus autopsia pentru stabilirea cauzelor care au dus la decesul acesteia, potrivit g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here