Alegeri locale parțiale. Două dosare penale la Horea, județul Alba, pentru bani și băutură oferite alegătorilor

Poliţiştii din Alba au întocmit sâmbătă la Horea, unde se desfăşoară alegeri locale parţiale, două dosare penale pentru fapte de corupere a alegătorilor, după ce reprezentanţi ai unui partid au acuzat că anumite persoane oferă bani şi băuturi alcoolice pentru a influenţa votul cetăţenilor

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au declarat duminică pentru Mediafax că cele două dosare penale deschise de poliţişti au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, cercetările fiind făcute sub coordonarea procurorilor.

”În prima sesizare au fost făcute verificări, iar până în prezent aspectele sesizate nu s-au confirmat, dosarul respectiv urmează să fie soluţionat prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni. În cea de-a doua faptă sesizările sunt în derulare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni. Ambele situaţii privesc fapte de corupere a alegătorilor”, arată Poliţiei Alba.

În unul dintre cazuri s-a reclamat că simpatizanţi ai unui partid politic ar fi încercat să influenţeze votul alegătorilor prin oferirea unor sume de bani, iar în cel de-al doilea acuzaţia priveşte oferirea de băuturi alcoolice, după ce persoanele în cauză băuseră împreună.

În comuna Horea din Munţii Apuseni se organizează alegeri după ce Corneliu Olar, ales primar în iunie 2016, a demisionat în luna decembrie, când a obţinut un mandat de deputat. În cursa pentru Primărie s-au înscris Nicola Marin (PNL), viceprimar cu atribuţii de primar, Florin Neag (PSD), susţinut de ALDE, şi Ispas Mateş (PMP).

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Prefecturii, în comuna Horea au fost amenajate şase secţii de vot la care sunt aşteptaţi 1.703 de alegători. Duminică au loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar în 49 de localităţi din 32 de judeţe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here