Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu denunţă presiuni ale Guvernului asupra primarilor

Candidatul proeuropean la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova Maia Sandu a denunțat marți presiuni exercitate de actuala guvernare la adresa unor primari în scopul de a-l susține la alegerile prezidențiale pe candidatul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu.

Fostul ministru al Educației Maia Sandu este candidatul unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) la funcția de președinte.

PD face parte din actuala coaliție de guvernare de la Chișinău, însuși premierul Pavel Filip fiind reprezentantul acestui partid. Într-o conferință de presă, la care au fost prezenți mai mulți primari din Republica Moldova, Maia Sandu a declarat că guvernarea utilizează resursele administrative în campanie și îi amenință pe reprezentanții autorităților publice locale cu dosare penale și că nu vor primi finanțare dacă nu-l vor susține pe Marian Lupu.

Ea a spus că primarii sunt intimidați să voteze pentru candidatul PD la prezidențiale, în caz contrar fiind amenințați cu represalii. „Suntem aici cu acești primari foarte curajoși care, în pofida acestor avertismente și intimidări, și-au dat acordul să vină și să vorbească pentru a transmite un mesaj — nu vă lăsați intimidați!”, a declarat Maia Sandu.

Mai mult, candidatul susţine că astfel de semnale sunt raportate la întâlnirile cu alegătorii din toată ţara. „Ne sunt raportate foarte multe cazuri de intimidări ale oamenilor care lucrează în instituțiile de stat, chiar și la nivel central, dar și local. Oamenii sunt intimidați, avertizați că dacă nu vor vota pentru candidatul PD vor avea de suferit, își vor pierde locul de muncă sau vor avea tot felul de probleme’, a declarat Maia Sandu.

Partidul Democrat, despre care presa de peste Prut susține că este „patronat” de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here