Adrian Veştea, şeful CJ Braşov: studiul de fezabilitate pentru aeroportul Braşov a fost reactualizat

Studiul de fezabilitate pentru etapa a treia de construcție la aeroportul Brașov – Ghimbav a fost reactualizat, urmând ca în primăvara anului viitor să înceapă construcția căii de rulare, a platformei de staționare a aeronavelor și dotările pentru pistă, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

„În urma reactualizării studiului de fezabilitate a reieșit că mai este necesară suma de 39 de milioane de euro pentru finalizarea aeroportului. Pentru lucrările care se vor executa anul viitor Consiliul Județean (CJ) va aloca din bugetul propriu suma de 10 milioane de euro, sumă necesară pentru prima etapă, urmând ca celelalte 29 de milioane de euro să fie asigurate atât de Consiliul Județean Brașov cât și de Primăria Brașov, Primăria Sf. Gheorghe și Consiliul Județean Covasna. Lucrările ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor și de aceea noi ne-am grăbit să aprobăm indicatorii tehnico economici în ședința de marți a Consiliului Județean pentru a începe procedurile de achiziții pentru partea de proiectare și partea de construcție”, spus marți Adrian Veștea.

Reprezentanții Consiliului Județean Covasna și ai Primăriei Sfântu Gheorghe, prezenți la conferința de presă, au dat asigurări că vor finanța aeroportul Braşov fiecare cu trei milioane de euro. “Ne bucurăm că s-a deblocat acest proiect odată cu votarea Legii privind terenul pe care acest obiectiv se construiește. Vom participa și noi din punct de vedere financiar cu câte trei milioane de euro fiecare, Primăria și Consiliul Județean Covasna. Consider că acest proiect este un test de seriozitate pentru autoritățile locale. Avem interese comune și sunt convins că dacă ne punem pe treabă putem respecta termenele prevăzute în derularea acestui important obiectiv de investiții atât pentru județul Brașov, cât și pentru județul Covasna. Ca durată de timp ajungi mai repede de la Sf. Gheorghe la Brașov, în 30 de minute, decât din Piața Universității la Aeroportul Internațional Otopeni. Din partea noastră aveți tot sprijinul”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.