Adrian Streinu-Cercel: spirtul medicinal nu este bun pentru coronavirus

Streinu Cercel spune ca spirtul medicinal nu este bun pentru coronavirus
Streinu Cercel spune ca spirtul medicinal nu este bun pentru coronavirus

Adrian Streinu-Cercel, șeful Spitalului Matei Balș, a declarat că spirtul medicinal nu este bun ca dezinfectant pentru coronavirus. Medicul a precizat că trebuie folosite substanțele pe bază de alcool care sunt biocide.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, miercuri, la Antena 3.

Un număr de 49 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până acum în România. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat, miercuri, că epidemia de Covid-19, care a contaminat peste 120.000 de persoane în întreaga lume, poate fi considerată o „pandemie”. Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

UPADATE/Coronavirus România: bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 49

În plină criză de coronavirus, șefa DSP Bucureşti și-a dat demisia

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here