Adrian Câciu: Taxa de solidaritate vizează toate companiile din domeniul petrol și gaze, inclusiv OMV Petrom

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat joi că toate companiile din energie, inclusiv OMV Petrom, vor achita taxa de solidaritate la finalul lunii iunie. Până atunci, ANAF va continua controalele.

Taxa de solidaritate priveste toate companiile din domeniul petrol și gaze, trebuind  plătită și de companiile afiliate. Conditia este ca veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare să depășească 75% din cifra de afaceri, potrivit digi24.ro.

„Nu am fost consultați atunci când s-a realizat acest regulament. Ceea ce vom vedea la final, la nivelul lunii iulie, este că aceste companii vor achita taxa de solidaritate. Toate elementele despre care dumneavoastră mi le cereți ca detalii sunt în atributul ANAF și există instrumente prin care elementele pe care le-a enunțat o anumită companie să se vadă dacă sunt corecte sau incorecte”, a declarat Adrian Câciu, joi.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Ministerul de Finanţe trebuie să clarifice dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate în România, precizând că acesta este iniţiatorul actului normativ asupra căruia Ministerul Energiei nu a fost informat.
Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.