Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează: Cod portocaliu de ploi în Bucureștiul și 10 județe, printre care Dâmbovița și Argeș

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben şi portocaliu de ploi puternice în mai multe judeţe. Bucureștiul și 10 județe se vor afla, de joi până sâmbătă, sub alertă Cod portocaliu de averse.

Începând de joi ora 13.00 – sâmbătă ora 14.00, este Cod galben de ploi, potrivit stiripesurse.ro.

În a doua parte a zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile. Se va depune strat de zăpadă.

Ce județe vor fi afectate de ploi

În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură, va ploua pe arii extinse. Se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp. Iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În același interval, în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent. Se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here