Adeverințe de vaccinare anti-COVID-19 false în Dâmbovița. Unde au descins oamenii legii

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița.

Descinderile au loc la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice fac cercetări în cadrul unui dosar penal. Acesta are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.

Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare. S-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Surse judiciare susțin că cele trei percheziții domiciliare au loc la sediul unui Cabinet Medical Individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și la domiciliul unui medic de familie din comuna Aninoasa. Medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 jucători de la clubul respectiv. Ea le-a eliberat acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here