Achiziție șocantă aprobată de o primărie. Aparat de cafea cu comandă vocală de 8.000 de lei

Consilierii locali din Bârlad au votat să cumpere un espressor de cafea de 8.000 de lei, cu comandă vocală. Un astfel de aparat este folosit, în cafenele şi restaurante.

Primarul orașului Bârlad, Dumitru Boroş, a explicat de ce consideră că această investiție era necesară. Acest lucru în condițiile în care municipalitatea nu are fondurile necesare pentru proiecte mai importante.

Boroș a spus că primăria avea un aparat de cafea profesional vechi de 9 ani, dar funcțional. Așa că s-a realizat nota de fundamentare pentru cumpărarea altuia nou. Ea a fost aprobată de Consiliul Local.

„Dacă faci 30 de cafele odată, îți trebuie totuși un aparat profesional”

„Toate acțiunile pe care le facem la nivel de primărie, de consiliu local, subordonatele, la ședințele de consiliu local, de obicei se servește cafea. Dacă faci 30 de cafele odată, îți trebuie totuși un aparat profesional. Așa au apreciat”, a spus primarul.

„Acum, nu e obligatoriu să cheltuim 8.000 de lei. Pot fi și 6.000, și 5.000”, a adăugat el. Primarul a precizat că aparatul nu a fost cumpărat încă.

Primarul mai spune că espressorul vechi a fost reparat de mai multe ori. Ultima dată reparațiile au costat 1.500 de lei.

Întrebat dacă acești bani nu puteau fi folosiți pentru alte proiecte, primarul a răspuns: „Din puținii bani pe care îi avem încercăm să rezolvăm și probleme la nivel de comunitate”.

Boroș spune că problema prețului aparatului de cafea este „politică”. Deoarece astfel sunt tratate achizițiiile primăriei în presă.

„Dacă cumperi un aparat profesional de cafea e o chestiune națională?”, a spus el.

Primăria a tăiat banii pentru reparațiile la acoperișul unui liceu din oraș, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here