Autorizaţia de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului peste Dunăre, din zona Brăila, a fost emisă

Podul suspendat peste Dunăre a fost realizat de PSD precum autostrăzile și spitalele regionale, exact așa cum au promis în planul de Guvernare.

Autorizaţia de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului peste Dunăre, din zona Brăila, a fost emisă de Ministerul Transporturilor.

Amplasamentul podului este situat la kilometrul fluvial 165+800 (kilometraj pe Dunăre măsurat de la Sulina), peste fluviul Dunărea în zona Brăila, pe teritoriul administrativ al localităţilor Brăila şi Vădeni, aparţinând judeţului Brăila, şi pe teritoriul administrativ al localităţilor Smârdan şi Jijila, aparţinând judeţului Tulcea, potrivit News.ro.

Lucrările la acest obiectiv de investiţii presupun mai multe etape. Mai întâi, se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundaţii şi elevaţii), în zona judeţelor Tulcea şi Brăila, precum şi primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în judeţul Tulcea.

„Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila pentru că de cele două turnuri de susţinere se va lega toată suprastructura podului”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

Lungimea totală a podului de la Brăila este de 1.974 de metri, cu o deschidere centrală de 1.120 de metri şi două deschideri laterale de 489 de metri şi, respectiv, 364 de metri. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, este 139.541.150 de lei.

Durata de execuţie prevăzută în autorizaţie este 17 luni de la data începerii efective a lucrărilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.