25.000 de cutii de Euthyrox din import paralel vor ajunge în farmaciile din România

Primele cantități de Euthyrox din import paralel urmează să fie distribuite începând de astăzi în farmacii, a anunțat Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente, care a găsit această soluție pentru a răspunde nevoilor pacienților cu boli tiroidiene. Euthyrox este un medicament vital pentru sute de mii de pacienți români cu afecțiuni tiroidiene.

Este vorba de o cantitate de aproximativ 25.000 de cutii a 50 de comprimate vor ajunge în România în următoarea perioadă. De precizat că medicamentele astfel importate nu sunt compensate în România, spre deosebire de alte state europene. Ele vor putea fi achiziționate din farmacii doar la prețul integral, nedecontat de stat.

Euthyroxul este un medicament folosit în tratamentul afecțiunilor tiroidiene. Compusul activ levotiroxină este utilizat în tratarea hipotiroidismului, a gușii, a tumorilor tiroidiene. Tratamentul cu Euthyrox reprezintă o substituție a hormonilor tiroidieni, când tiroida are deficiențe de funcționare.

Levotiroxina sodică, substanţa activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecţiunilor glandei tiroide.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here