Incredibil. Medic premiat pentru profesionalism, arestat preventiv pentru luare de mită

Medic. Sursa foto: observatornews.ro
Medic. Sursa foto: observatornews.ro

Un medic premiat de primăria Baia Mare pentru profesionalism a fost reţinut, după ce a luat de 14 ori şpagă.
Nina Benciu este medic specialist Psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie Cavnic.

Ea a fost reținută de polițiști și apoi arestată preventiv timp de 30 de zile pentru luare de mită.

Femeia era încadrată ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic din luna ianuarie 2014. Medicul activa şi la cabinetul său privat din Baia Mare, potrivit observatornews.ro.

În urmă cu 3 ani, medicul Nina Benciu a primit din partea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, o diplomă de onoare. Acest lucru “pentru profesionalism, dedicație și implicare responsabilă în sprijinirea activităților de asistență socială la nivelul municipiului Baia Mare”.

Medicul, arestat pentru 30 de zile

Pe 13 septembrie, medicul Benciu a intrat în concediu de odihnă. În acea zi, ea a fost reținută pentru 24 de ore. Marți, 14 septembrie, s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Maramureş. „Încheierea penală nr. 63/DL din 14.09.2021:În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 416/P/2021.

Iar în consecinţă:Dispune arestarea preventivă a inculpatei BENCIU NINA (…), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale), pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 septembrie 2021 până în 13 octombrie 2021 inclusiv.

Respinge cererea inculpatei de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare cu inculpata Benciu Nina şi de la comunicare cu reprezentantul parchetului”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here