Zona Berceni, cel mai nou HUB de afaceri din Capitală

HUB de afaceri

Cel mai amplu proiect public de investiții în infrastructură intră în linie dreaptă, după ce Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a dat undă verde exproprierilor de terenuri în vederea lărgirii Șoselei Berceni. Astfel, Zona Berceni devine cel mai nou HUB de afaceri din Capitală.

Exproprierile vor afecta, în total, aproape 20.000 de metri pătrați de teren, al cărui cost de 5,87 de milioane de lei va fi suportat integral din bugetul local al Sectorului 4.

Astfel, zona de sud a Bucureștiului, mai exact zona Berceni-IMGB, va deveni cel mai nou HUB de afaceri, după ce Primăria Sectorului 4 va continua procesul de modernizare, lărgire și reamenajare a spațiului dintre stația de metrou Apărătorii Patriei și Centura Capitalei.

Artera de circulație nu doar că va fi una decentă, de nivel european, dar edilii speră că va reprezenta imboldul pe care investitorii îl așteaptă pentru a-și stabili sedii și puncte de lucru în Sectorul 4, transformând zona într-un adevărat HUB de afaceri.

Primarul Băluță invită companiile la dialog

HUB de afaceri, Sectorul 4, Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, invită companiile la dialog

Cu acestă ocazie, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, lansează o invitație la dialog pentru companiile românești și internaționale interesate de investiții productive și de crearea de locuri de munca bine remunerate în zona vizată.

Terenurile expropriate vor găzdui spații necesare pentru continuarea proiectului de lărgire a Șoselei Berceni de la o bandă la două benzi pe fiecare sens de circulație, pentru a asigura funcționalitatea noii stații de metrou pe care Primăria Sectorului 4 o amenajează pe Șoseaua Berceni, la 700 de metri de Șoseaua de Centură, precum și pentru a asigura culoarul de acces în girația suspendată pe care Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o are în lucru în intersecția dintre Șoseaua Berceni și Șoseaua de Centură.

Șoseaua Berceni, la standarde europene

Modernizarea Șoselei Berceni vizează și înlocuirea întregului sistem de canalizare, montarea unei stații de captare a apei, mutarea tuturor utilităților în subteran, amenajarea de parcări de tip park & ride și de parcări pentru biciclete și trotinete la fiecare stație de metrou, trotuare late, spații verzi mai multe și nu în ultimul rând, extinderea rețelei de iluminat public cu soluții de iluminat de tip led, până la Șoseaua de Centură.

Odată cu construirea noii stații de metrou, urmare a expropierilor ce urmează a fi făcute, Primăria Sectorului 4 va construi și un pasaj subteran care va face transferul pietonilor de la parcarea park & ride și noua stație de metrou ce se va afla la doar 700 de metri de Șoseaua de Centură, ceea ce înseamnă că un număr însemnat de mașini nu vor mai intra în sector.

Totodată, o parte importantă din terenurile ce vor fi expropriate vor asigura culoarul de acces pe care șoferii ce vor dori să iasă din sector către Jilava o vor folosi pentru a intra în girația suspendată pe care Ministerul Transporturilor o are în lucru în intesecția dintre Șoseaua Berceni și Șoseaua de Centură.

Lucrările ce revin în sarcina Primăriei Sectorului 4 vor fi finalizate în trimestrul IV al anului curent, urmând ca proiectul integral să fie implementat până cel tarziu în anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ