Zilele Sectorului 5, sărbătorite prin cântec, joc și voie bună

Zilele Sectorului 5

Odată cu venirea toamnei, oamenii au venit la „cuiburile” lor după vacanțele verii. Tocmai de aceea, Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al primăriei sectorului 5 a organizat Zilele Sectorului 5.

A fost un adevărat „desant cultural” în diverse locații ale sectorului 5: platoul din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Parcul Sebastian și Parcul Humulești.

Practic, timp de trei zile, locuitorii sectorului 5, copii, bunici și părinți, au avut ocazia să participe la o adevărată sărbătoare multiculturală, plină de culori, de muzică, de teatru, de dans.

CITEȘTE ȘI Cenușăreasa a învins „Covidoaicele”. Spectacol de excepție în Parcul Sebastian

Meșteșuguri și ateliere de creație

Pe frumosul și generosul platou de la UNAp, zeci de meșteșugari „urbani” au prezentat ateliere de țesut la gherghef și la minirăzboaie de țesut, ateliere de decorat vase și modelaj în lut, atelier de pictat modele tradiționale, atelier de lucru manual, atelier de impovizație pentru copii și adolescenți, atelier pentru jocurile copilăriei.

Zilele Sectorului 5

De asemenea, în cadrul atelierului de improvizație au fost prezentate și mici piese de teatru pentru copii.

Mai pe seară, pe platoul UNAp a avut loc o adevărată paradă a unor trupe și cântăreți iubiți de cetățenii de toate vârstele: Class, Body & Soul, 3 Sud-Est, Antonia, Alex Velea, Loredana Groza, Mira, Lino Golden & Mario Fresh, Irina Rimes, Pepe.

CITEȘTE ȘI Aladin și-a adus covorul fermecat în parcul Sebastian

În parcul Sebastian, cântec, joc și dansuri 

În parcul „cultural” Sebastian a avut loc, de asemenea, atelierul de olărit Cococi și atelierul de sculptură Trușcă-Oboga, urmate de o “șezătoare urbană” și de Alexandra Mitrofan – cu realizări de felicitări, cu pictat broșe și tablouri. Apoi, au mai fost spectacole de statui vivante și diverse personaje pe picioroange, spre uimirea copiilor dar și a spectatorilor maturi.

Zilele Sectorului 5

Pe scena din Sebastian au produs spectacole memorabile Grupul de copii “Mlădițe ilfovene”,  Ansamblul profesionist “Doina Oltului”, Grigore Gherman și apreciatul Fuego-Paul Surugiu.

Tot pe scena în aer liber din parcul Sebastian, au cântat Marioara Gheorghe Man, Laura Lavric, Gelu Voicu și valorosul său taraf din Teleorman, Gheorghiță Nicolae. De remarcat aici, ca de altfel și în celelalte locații ale sectorului 5 în care au avut loc evenimentele muzicale, cetățenii, spectatorii s-au încins la dans, indiferent de zona folclorică reprezentată melodic pe scenă.

Zilele Sectorului 5. Frumoase ritmuri machedonești și țigănești

Și în parcul Humulești s-au sărbătorit Zilele Sectorului 5. Aici, au avut loc foarte interesante prezentări de decorațiuni pe cutiuțe de lemn, realizarea de figurine din mărgele hama, pictură pe pietre, prezentarea unui atelier de ghivece. Un element inedit l-a reprezentat expoziția de pictură pe apă, oferită de Centrul Cultural Turc Yunus Emre. Tot un interes deosebit, manifestat prin uimirea copiilor, a fost și prezentarea unui atelier de suflat sticlă.

Cu aplauze au fost primiți și răsplătiți și Ansamblul de dans machedonesc “Evanghelisimo”, Elena Gheorghe și Pindu.

De asemenea, publicul a fost ridicat în picioare și de evoluția soliștilor și trupelor Harmony Sound, Connect-R și celebrul Damian & Brothers.

Răsplată pentru copiii merituoși la Zilele sectorului 5

Nu se poate trece peste faptul că primăria sectorului 5 a premiat copiii de nota zece ai din școlile sectorului. Este vorba de elevii care au obținut rezultate excepționale la Evvaluarea Națională și la Bacalaureat. Sub titulatura “Premierea copiilor de 10 din Sectorul 5”, copiii care au obținut rezultate excepționale au fost premiați cu sume de bani importante. De asemenea, și dascălii care au contribuit la pregătirea excelentă a copiilor au fost și ei premiați. A fost un semn consistent de apreciere a primăriei sectorului 5 pentru Educație, pentru Carte, pentru Învățământ. Este cu atât mai mult de remarcat acest fapt cu cât șefa Ministerului Educației, ministrul Anisie Monica, a aruncat într-un adevărat haos școlile și, mai ales, copiii și părinții. Spuneam că este cu atât mai remarcabil ceea ce a făcut Primăria sectorului 5, cu cât autoritățile centrale – în primul rând Ministerul Educației, au lăsat povara tuturor cheltuielilor necesare pentru măști, dezinfectanți, tablete, calculatoare etc. pe seama autorităților locale dar și a părinților copiilor.

Sărbătoare uriașă a cetățenilor din Sectorul 5

Peste toate acestea, este de remarcat adevăratul tur de forță realizat de consilierii Centrului Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” prin pregătirea exemplară – în atîtea locații, zile întregi, cu atâtea formații, trupe și genuri ale artelor atât de diverse. Toată organizarea acestui imens spectacol pus la cale din dragoste de oameni, toată această adevărată sărbătoare a Culturii, a Educației, a Civilizației, până la urmă, a presupus un efort uriaș, depus neîntrerupt de profesioniștii Centrului Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”, pornind de la amenajarea locațiilor și securizarea lor împotriva nenorocitului virus și până la securitatea fizică a unor grupuri uriașe de cetățeni – copii, tineri, maturi, seniori, care au participat la sărbătorirea sectorului lor și, în fond, la propria lor sărbătorire.    

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here