Zi decidivă pentru Elena Udrea: Bulgarii decid soarta ei!

Zi decisivă pentru fostul demnitar care a încercat să scape de executarea pedepsei de 6 ani cu închisoare în dosarul Gala Bute.

Judecătorii din capitala Bulgariei vor examina, azi, de la ora 14.00, contestația făcută de ea.

În cazul în care o vor respinge, Udrea va fi predată autorităților române.

Marți, 10 mai, Curtea de Apel din Sofia va decide dacă admite sau nu contestaţia pe care Elena Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au hotărât punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele ei. La Blagoevgrad, Udrea a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi. Ea a mai încercat să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță, dar și că a depus cerere de azil în Grecia. Magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele.

Proces amânat

Inițial, la Curtea de Apel din Sofia, procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, dar la cererea avocaților Elenei Udrea, care au spus că nu pot ajunge atunci, el a fost amânat. Dacă magistraţii din Sofia îi vor respinge contestația, Udrea va fi trimisă în România şi va ajunge la Penitenciarul Târgşor, pentru a executa pedeapsa de 6 ani de închisoare rămasă definitivă în dosarul Gala Bute. Potrivit legislației bulgare, transferul fostului ministru al trebuie pus în practica în maximum 10 zile de la pronunțarea hotărârii judecătorești de executare a mandatului european de arestare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here